HORT&CULTURA: FEM DE PAGES@ I DESCOBRIM ELS HORTS DE CAN PINYOL


MEDI AMBIENT I AGRICULTURA

EDUCACIÓ INFANTIL I EDUCACIÓ PRIMÀRIA

DESCRIPCIÓ

En un entorn natural com és la Vall de Can Carreres, que està integrada a les muntanyes del Montbaig-Montpedrós, els horts de Can Pinyol són un recurs pedagògic alhora que ens ofereixen un espai urbà de reserva de la biodiversitat. L’activitat s’estructura en 3 mòduls:

  • Visita guiada pel projecte comunitari, participatiu i agroecològic dels Horts de Can Pinyol: explicació adaptada al cicle de com funciona el projecte, les instal·lacions, el sistema amb energies renovables que usem, qui hi participa i com es genera el projecte entre tots.
  • Jocs didàctica i participatius per a conèixer la flora i la fauna de l’ecosistema dels Horts i la importància del maneig ecològic.
  • Intervenció sobre un terreny adaptat i adequat pel públic escolar. S’habilitarà una parcel·la d’hort per a les visites escolars que funcionarà com a taller vivencial dels coneixements treballats prèviament.

OBJECTIUS

  • Descoberta de l’espai i el projecte participatiu dels Horts Comunitàris de Can Pinyol
  • Sensibilització sobre el Medi Ambient i la importància de l’ecologia
  • Treballar coneixements teòrics i pràctics sobre agroecologia (en aula i hort escolar)

ÀMBIT I CONDICIONS

Àmbit: Activitats dins l’horari lectiu per públic escolar.

Horari: de 9:30 a 12:00h (amb mitja hora de descans) als Horts Comunitaris de Can Pinyol.

Dates i proposta de realització: a convenir dins del curs escolar, tot i que es recomana el període comprès entre novembre i maig per temes de clima.

Participació professorat: es demana l’acompanyament dels professionals dels centres educatius dins l’activitat duta a terme per educadors mediambientals.

Responsable activitat: Adrià Giol Ubach/ ) 936303062 / horts@marianao.net

Entitat: Fundació Marianao, Sant Boi de Llobregat.

El preu de l’activitat és 2 € per nen/a

Actualment s’està condicionant l’espai als Horts Comunitaris per tal de disposar d’una àrea de descans amb ombra i taules, i una aula per a les sessions teòriques

Anuncis