GIMCANA DE GEOCACHING A L’ENTORN DE CAN PALÓS


MEDI AMBIENT I AGRICULTURA

ESO, BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS

DESCRIPCIÓ

L’activitat s’inicia a Can Palós amb l’explicació de diferents tècniques d’orientació a partir d’elements naturals (sol, estrelles, vegetació…) i a partir d’instruments com la brúixola o el Gps. A continuació, dividirem als joves en petits grups per a què treballin de manera autònoma i, a través d’una gimcana de Geocaching que desenvoluparem als entorns de Can Palós, aproparem als participants a un millor coneixement del bosc i la zona agrícola que envolta el seu municipi i comarca.

OBJECTIUS

Descobrir el bosc del Montbaig.

Aprendre a identificar-ne les principals especies vegetals i animals de la zona.

Conèixer com formen diferents comunitats vegetals en funció de les condicions climàtiques de els diferents racons de la muntanya.

Conèixer les principals varietats de fruiters vinculades a la vall de santa Bàrbara i que s’han mantingut durant els últims anys

Familiaritzar-se amb tècniques d’orientació com la brúixola i el GPS.

ÀMBIT I CONDICIONS

Proposta de realització: Aquesta activitat es pot realitzar al llarg de tot el curs.

Durada: 7 hores. De 9 a 16h.

Aquesta activitat es realitza fora de l’aula. Es realitza als voltants de la masia de Can Palós i per aquest motiu cal la presència del professorat al llarg de tota la sortida.

La persona de contacte per a fer la sol·licitud de l’activitat és Mariona Sala i Sanchez de la Fundació Catalana de l’esplai:

Telèfon: 93 551 15 06 / 627 94 80 69

E-mail: seasantboi@fundesplai.org

El preu de l’activitat és 4 € per nen/a

Anuncis