EL MONTBAIG DE TOTS


MEDI AMBIENT I AGRICULTURA

ESO, BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS

DESCRIPCIÓ

L’activitat consisteix en una excursió a través de l’itinerari de la Font de Golbes fins a arribar al Centre d’Interpretació del Paisatge de l’Ermita de Sant Ramon. Al llarg de la sortida, es faran diferents parades interpretatives per a conèixer la fauna i flora més característica del Montbaig i les seves adaptacions al clima Mediterrani, alhora que fem especial incís en els efectes del foc i com prevenir-lo. A més, coneixerem les construccions de pedra seca i la seva història.

Finalment, els joves podran visitar el Centre d’Interpretació del Paisatge de l’Ermita de Sant Ramon i farem una dinàmica per a conèixer les característiques dels diferents ecosistemes que trobem al Baix Llobregat (fluvial i deltaic, forestal, urbà i paisatge agrícola).

OBJECTIUS

Aprendre a identificar les espècies vegetals i animals més característiques del Montbaig i conèixer les seves adaptacions al clima Mediterrani.

Interpretar el paisatge del Baix Llobregat.

Conèixer els diferents ecosistemes del Baix Llobregat i les seves peculiaritats.

Fomentar actituds de respecte envers allò que ens envolta.

ÀMBIT I CONDICIONS

Proposta de realització: Aquesta activitat es pot realitzar al llarg de tot el curs.

Durada: 7 hores. De 9 a 16h.

Aquesta activitat es realitza fora de l’aula. És una excursió en el medi natural i per aquest motiu cal la presència del professorat al llarg de tota la sortida.

La persona de contacte per a fer la sol·licitud de l’activitat és Mariona Sala i Sanchez de la Fundació Catalana de l’esplai:

Telèfon: 93 551 15 06 / 627 94 80 69

E-mail: seasantboi@fundesplai.org

El preu de l’activitat és 4 € per nen/a

Anuncis