UNA TALAIA SOBRE EL MONTBAIG


MEDI AMBIENT I AGRICULTURA

CICLE MITJÀ (3r i 4t) EDUCACIÓ PRIMÀRIA

DESCRIPCIÓ

L’activitat consisteix en una excursió a través de l’itinerari de la Font de Golbes fins a arribar al Centre d’Interpretació del Paisatge de l’Ermita de Sant Ramon.

Mitjançant diferents parades interpretatives, els/les alumnes descobriran els elements que podem trobar al bosc: la fauna i flora més característica del Montbaig. Sobretot farem especial incís en les diferents comunitats vegetals que podem trobar en funció de l’orientació que tenen les vessants de la muntanya del Montbaig i veurem les diferents adaptacions que presenten en funció de l’ambient en el què viuen. A més, aprofitarem el camí per a conèixer els sons i rastres de la fauna de la zona i, un cop arribem al Centre d’Interpretació, farem una visita a l’exposició permanent i a la maqueta interactiva.

OBJECTIUS

Descobrir, comprendre i estimar l’entorn natural proper.

Aprendre a reconèixer les espècies vegetals i animals més característiques del Montbaig.

Comprendre com es formen diferents comunitats vegetals en funció de les condicions ambientals.

Fomentar actituds de respecte envers allò que ens envolta.

ÀMBIT I CONDICIONS

Proposta de realització: Aquesta activitat es pot realitzar al llarg de tot el curs.

Durada: 7 hores. De 9 a 16h.

Aquesta activitat es realitza fora de l’aula. És una excursió en el medi natural i per aquest motiu cal la presència del professorat al llarg de tota la sortida.

 

La persona de contacte per a fer la sol·licitud de l’activitat és Mariona Sala i Sanchez de la Fundació Catalana de l’esplai:

Telèfon: 93 551 15 06 / 627 94 80 69

E-mail: seasantboi@fundesplai.org

El preu de l’activitat és 4 € per nen/a

Anuncis