SORTIDES AL PARC AGRARI: “EL SÒL ÉS LA HISTÒRIA DE LA TERRA”


MEDI AMBIENT I AGRICULTURA

EDUCACIÓ PRIMÀRIA (3R I 4T)

DESCRIPCIÓ

Passejant ( en bicicleta i a peu) pel Parc Agrari coneixerem les espècies més característiques del Baix Llobregat, els cultius hortícoles i l’ofici  agrícola i  l’agricultura ecològica.

Farem l’activitat a l’explotació de Cal Pastera i a les instal·lacions de la Masia de Can Comes, on s’ensenyarà de manera creativa com poder sembrar, plantar i collir les fruites i verdures, tot reflexionant sobre la importància de menjar sa, ecològic i local.

Conèixer la producció ecològica. La producció ecològica té contrastats beneficis per a l’entorn a nivell de protecció de la biodiversitat, de la flora i la fauna i del paisatge; probablement també per a la salut dels consumidors, ja que no s’utilitzen pesticides de síntesi química (que contaminen l’aigua, els sòls i els aliments) sinó que, en general, la protecció contra les plagues es basa en la gestió de la biodiversitat a la finca i al seu entorn.

NOTA: els alumnes que no sàpiguen anar en bicicleta, els hi fem un taller de Biciescola mentre els seus companys fan la passejada.

OBJECTIUS

Apropar el coneixement d’un ofici que sustenta la Humanitat des de fa mil·lennis: l’agricultura. L’agricultura de pagès, entesa com l’agricultura que estima i manté rica i fèrtil la Terra, enfront de l’agricultura industrial i de les grans multinacionals.

Dignificar el treball agrícola i apropar-lo a la realitat del les escoles, creant llaços entre agricultors/es ecològics i centres educatius.

Foment de l’ús de la bicicleta com a vehicle de transport.

ÀMBIT I CONDICIONS

Proposta de realització: Aquesta activitat està dissenyada per realitzar-la preferentment durant els mesos de  març, abril, maig i juny.

Els dies de la setmana: dimarts i dimecres

Durada: 6 hores. De 9h30 a 15h30.

Aquesta activitat es realitza fora de l’aula. Es fa una sortida al Parc Agrari i per aquest motiu cal la presència del professorat al llarg de tota la sortida.

La persona de contacte per a fer la sol·licitud de l’activitat és

SomBici sccl

Telèfon: 666584791

E-mail: sombici@sombici.cat

El preu de l’activitat és 4 € per nen/a

Anuncis