SORTIDES AL PARC AGRARI: “Consum responsable”


MEDI AMBIENT I AGRICULTURA

EDUCACIÓ PRIMÀRIA (5È I 6È)

DESCRIPCIÓ

Passejant ( en bicicleta i a peu) pel Parc Agrari coneixerem les espècies més característiques del Baix Llobregat, els cultius hortícoles i l’ofici  agrícola i  l’agricultura ecològica.

Farem l’activitat a l’explotació de Cal Pastera i a les instal·lacions de la Masia de Can Comes, on s’ensenyarà de manera creativa com poder sembrar, plantar i collir les fruites i verdures, tot reflexionant sobre la importància de menjar sa, ecològic i local.

El consum de productes de km0 afavoreix el manteniment del teixit agrícola local, amb els avantatges mediambientals que comporta la presència de pagesos al territori, que possibiliten una millor gestió de l’entorn a nivell de biodiversitat, de paisatge, de protecció contra incendis, i de conservació de la cultura local (agrícola, de pasturatge, culinària, etc.)

NOTA: els alumnes que no sàpiguen anar en bicicleta, els hi fem un taller de Bici-escola mentre els seus companys fan la passejada.

OBJECTIUS

Apropar el coneixement d’un ofici que sustenta la Humanitat des de fa mil·lennis: l’agricultura. L’agricultura de pagès, entesa com l’agricultura que estima i manté rica i fèrtil la Terra, enfront de l’agricultura industrial i de les grans multinacionals.

Dignificar el treball agrícola i apropar-lo a la realitat del les escoles, creant llaços entre agricultors/es ecològics i centres educatius.

Foment de l’ús de la bicicleta com a vehicle de transport.

ÀMBIT I CONDICIONS

Proposta de realització: Aquesta activitat està dissenyada per realitzar-la preferentment durant els mesos de marc, abril, maig i juny.

Els dies de la setmana: dimarts i dimecres

Durada: 6 hores. De 9h30 a 15h30.

Aquesta activitat es realitza fora de l’aula. Es fa una sortida al Parc Agrari i per aquest motiu cal la presència del professorat al llarg de tota la sortida.

SomBici sccl

Telèfon: 666584791

E-mail: sombici@sombici.cat

El preu de l’activitat és de 4 € per nen/a

Anuncis