NO ET QUEDIS EN STAND-BY!


MEDI AMBIENT I AGRICULTURA

CICLE SUPERIOR (5è i 6è) EDUCACIÓ PRIMÀRIA

DESCRIPCIÓ

L’activitat és realitza a l’aula.

L’activitat s’inicia amb una dinàmica per tal de conèixer els diferents tipus de fonts d’energia de les que disposem i quines conseqüències té per al medi ambient l’ús d’una o altre (distingirem entre energies renovables i no renovables). A continuació, els/les alumnes podran investigar, experimentar i reflexionar amb l’exposició “No et quedis en stand-by!” que consta de diferents plafons amb els que, a partir d’enigmes d’interruptors i llums, veuran quina és l’eficiència de les bombetes i la pèrdua d’energia en forma de calor. Amb l’ajuda de comptadors de consum d’energia a temps real, podran quantificar l’estalvi d’energia i diners per a utilitzar bombetes de baix consum o leds.

OBJECTIUS

Conèixer les diferents fonts d’energia que s’utilitzen avui en dia i aprendre a distingir entre renovables i no renovables.

Prendre consciència del consum excessiu d’energia que fem a la llar.

Fomentar l’hàbit de desconnectar els aparells electrònics de casa.

Promoure una actitud crítica i una responsabilitat individual i col·lectiva entorn al consum d’energia i la seva repercussió en el canvi climàtic.

ÀMBIT I CONDICIONS

Proposta de realització: Aquesta activitat es pot realitzar al llarg de tot el curs.

Durada: 3 hores. De 9 a 12h.

Aquesta activitat es realitza a l’aula. Cal la presència del professorat al llarg de tota l’activitat.

La persona de contacte per a fer la sol·licitud de l’activitat és Mariona Sala i Sanchez de la Fundació Catalana de l’esplai:

Telèfon: 93 551 15 06 / 627 94 80 69

E-mail: seasantboi@fundesplai.org

El preu de l’activitat és 2 € per nen/a

Anuncis