PROGRAMA D’ACTIVITATS EXTRAESCOLARS I ACOLLIDA MATINAL


EDUCACIÓ / ACTIVITATS PER A FAMÍLIES I AMPAS

ALUMNES DELS CENTRES EDUCATIUS PÚBLICS

DESCRIPCIÓ

L’Ajuntament de Sant Boi ofereix a les AMPA/AFA dels centres públics d’Educació Infantil i Primària i Ensenyament Secundari Obligatori el Programa Municipal d’Activitats Extraescolars.

Les AMPA/AFA tenen a la seva disposició tot un catàleg d’activitats i el suport d’un equip tècnic que els assessora en la definició de la proposta que poden oferir a les famílies del centre, amb un cost molt assequible.

El programa Municipal d’activitats extraescolars de l’Ajuntament de Sant Boi, vol donar recursos Educatius en l’ús del lleure i fomentar l’educació integral dels infants, a través de les activitats extraescolars en horari no lectiu.

El programa Municipal d’activitats extraescolars consta de tres àmbits:

  • Atenció personalitzada a les AMPAS que es concreta en orientació i assessorament per a l’organització del programa d’activitats extraescolars de cada centre escolar. S’ofereix assessorament, seguiment i orientació dels pares i les mares de l’associació amb la finalitat d’oferir les millors activitats i en les millors condicions per als infants de cada centre
  • El segon enfocat a la programació i coordinació global de l’oferta municipal d’activitats que s’emmarca dins de l’àmbit del lleure infantil prioritzant activitats d’esplai, ludoteca, esportives i d’educació artística.
  • El tercer dissenyat per a l’organització, execució i gestió de les activitats que formen part de l’oferta del programa municipal.

Pretén facilitar l’atenció de les necessitats educatives i socials dels infants i de les seves famílies. Amb les activitats extraescolars, es vol cobrir una necessitat social important, ja que ha de  permetre compaginar els horaris de les famílies amb les hores que l’alumnat està als centres. A més, poden  propiciar l’apropament dels pares i les mares als centres i arriben a un ventall ampli d’alumnat que no té possibilitat de gaudir-ne per altres vies.

OBJECTIUS

  • Facilitar a les AMPA l’organització i gestió de les activitats extraescolars i d’acollida matinal.
  • Afavorir la coherència pedagògica, relació entre les activitats extraescolars i el projecte educatiu de centre.
  • Potenciar l’enfocament lúdic i educatiu de les activitats extraescolars, evitant “fer més escola” després de l’escola.
  • Abaratir les quotes de les famílies sense renunciar a la qualitat de les activitats ni a l’atenció educativa vers els infants
  • Garantir la integració i la convivència plural com a element de cohesió social i de qualitat de vida

ÀMBIT I CONDICIONS

El programa d’activitats s’adreça a les AMPA dels centres públics d’educació infantil, primària i secundària.

Les activitats extraescolars es concretaran amb cada AMPA durant els mesos de juny i setembre i s’adaptaran a les necessitats i demandes de cada centre.

Les AMPA interessades poden posar-se en contacte amb l’Àrea d’Educació i Civisme.

Per a més informació poden contactar amb Elena Sánchez

  • Tel. 93 635 12 00 Ext. 161.
  • Correu electrònic: esanchez@santboi.cat
Anuncis