ESCOLA AMIGA (SANT JOAN DE DÉU)


DESCRIPCIÓ

ESCOLA AMIGA es tracta d’una iniciativa de Sant Joan de Déu que té com a objectiu principal lluitar contra l’estigma de les persones que es troben en risc d’exclusió.

En el cas del Baix Llobregat, es treballa l’àmbit de la salut mental, ja que són els centres ubicats en aquest territori.

La proposta pretén contribuir a fer més visible aquesta realitat, sovint estigmatitzada socialment, alhora que normalitzar-la i dignificar-la.
Es tracta d’una activitat presencial, que pot complementar-se amb una eina de treball on line, www.365batecs.org que ofereix un recull de testimonis sobre l’àmbit de la salut mental des de diferents perspectives (professional, usuaris, voluntaris, etc.) així com una proposta de material didàctic per treballar a l’aula aquesta realitat.

OBJECTIUS

  • Abordar i humanitzar la situació de les persones amb problemes de salut mental, compartint opinions i vivències.
  • Informar i sensibilitzar els joves sobre aquesta realitat.
  • Generar espais de reflexió i de compromís social.
  • Desestigmatitzar i trencar tòpics i prejudicis.
  • Proporcionar un material didàctic i acadèmic de qualitat.
  • Promoure la mobilització dels joves posant en pràctica valors com el cooperativisme i la solidaritat.

ÀMBIT I CONDICIONS

Adreçat a l’alumnat d’ESO (principalment 3r i 4t), Batxillerat o Cicles formatius.Escola amiga es desenvolupa en dues fases:

  1. Xerrades presencials adreçades als joves, al voltant de la salut mental, àmbit en el qual Sant Joan de Déu és un dels referents.
    La xerrada la realitzen un professional i un usuari del Parc Sanitari de SJD per integrar diferents dimensions de la mateixa realitat.
  2. Projectes APS. Acció muntada per l’alumnat que cerca sensibilitzar la comunitat educativa i permet als joves posar en pràctica valors com el cooperativisme i la solidaritat i seguir reflexionant sobre aquestes problemàtiques.

 

Centres educatius interessats en el programa, posar-se en contacte amb la coordinadora per programar l’activitat.

Diana Casellas Paulí

dcasellas@solidaridadsjd.org

Anuncis