SELFIES… IDENTITAT I GÈNERE


CULTURA I MUSEU/ PROMOCIÓ CULTURAL

ESO

DESCRIPCIÓ

Gràcies a les bases establertes per les revolucions feministes i per la llibertat sexual, ens trobem actualment en un canvi social que permet la re-definició dels generes tant femení com masculí i que demana un nou repartiment de rols així com de referents i objectius per tal de crear un ampli ventall de noves identitats. Per aquest motiu és primordial que els i les adolescents, que es troben en el procés de construir aquesta identitat trobin un espai de reflexió on decidir amb la llibertat que ens dona el coneixement.
A través de l’obra de diferents artistes que han treballat la seva pròpia identitat utilitzant l’autoretrat en totes les seves variants i de l’anàlisi del fenomen selfie es convida als i les alumnes a realitzar un seguit d’activitats gamificades, per tal de reflexionar sobre la imatge imposada i el seu “jo real”, que desembocaran en la realització d’una obra plàstica que representi la millor versió d’ells mateixos i elles mateixes, la qual els ha de servir com a primer pas per al desenvolupament d’una identitat pròpia i feliç.

SELFIE

OBJECTIUS

Desenvolupar l’autoconeixement i l’auto-acceptació. Desenvolupar l’empatia i el respecte cap als demés. Prendre consciència de la diversitat sexual de manera positiva. Desfer mites i tabús relacionats amb els rols de gènere, i les orientacions sexuals. L’activitat serà dirigida per Alícia Cónsul amb el suport de Sergi Méndez.

ÀMBIT I CONDICIONS

Preu alumne 5 € Grup mínim 100 €.

Reserves: cdalmau@santboi.cat – 936351250

Anuncis