PASSEJADA – MIGRACIÓ


CULTURA I MUSEU/ PROMOCIÓ CULTURAL

ESO

DESCRIPCIÓ

La proposta que us presentem treballa una bona part de les competències bàsiques de l’àmbit de cultura i valors, i d’educació plàstica i visual, per mitjà d’un itinerari urbà.

La passejada esdevé gairebé un trasllat performatiu, en què els alumnes s’han de posar a la pell d’una persona migrant que està caminant cap a un nou destí.

Després a CCCA farem un taller que consistirà a fer una maleta i omplir-la amb el que cada alumne vulgui expressar: una història, un desig, un record, … Disposaran de diferents materials i tindran el suport de l’educador.

 

Proposta expositiva

Una darrera proposta seria exposar les peces finalitzades a CCCA. Els alumnes haurien de pactar quina de les maletes s’exposaria i tenir el compromís de fer-hoperquè s’exposarà i es presentarà a tota la ciutadania.

PASSEJADA - MIGRACIÓ

 

 

 

 

OBJECTIUS

Comprendre el fenomen de la migració. Analitzar les seves causes i fomentar l’empatia vers la realitat i les persones migrades o refugiades.

Promoure el diàleg entre els alumnes, des d’una reflexió crítica i compartida. Analitzar el tema des de diferents prismes: la seva experiència personal, els mitjans de comunicació, analitzant el racisme, des d’una la perspectiva ètica i vivencial.

Promoure el coneixement i la pràctica de l’art, com a una eina eficaç de transformació, canvi social i de creixement personal.

ÀMBIT I CONDICIONS

Aquesta activitat és gratuïta.

Reserves: cdalmau@santboi.cat – 936351250

Anuncis