LA MIGRACIÓ, JOAN BROSA


EDUCACIÓ PLÀSTICA I VISUAL. CULTURA I VALORS ÈTICS.

ALUMNES DE CICLE SUPERIOR I L’ESO

DESCRIPCIÓ

La proposta que us presentem treballa una bona part de les competències bàsiques de l’àmbit de cultura i valors, i d’educació plàstica i visual, per mitjà d’un itinerari urbà. Que us permetrà conèixer diferents escultures que serviran com a fil conductor d’una passejada participativa, on analitzarem la migració, des de la creativitat, el diàleg, les vivències personals, …

La passejada, esdevé gairebé un trasllat performatiu, en el què els alumnes s’han de posar a la pell d’una persona migrant que esta caminant cap un nou destí.

Després al CCCA farem un taller que consistirà en plasmar el que s’ha anat parlant per mitjà d’un objecte poètic, de la ma de l’artista Manuel Morales, a partir de diferents materials que disposem al centre. També seria interessant que els alumnes poguessin portar materials propis, amb una breu introducció prèvia a classe, que fomentes el seu interès i curiositat per la proposta.

JOAN BROSSA

Joan Brossa. Records d’un malson. Museu de la Migració

OBJECTIUS

Comprendre el fenomen de la migració. Analitzar les seves causes i fomentar l’empatia vers la realitat i les persones migrades o refugiades. Conèixer i treballar el concepte d’objecte poètic, a través de l’obra de Joan Brosa.

Promoure el diàleg entre els alumnes, des d’una reflexió crítica i compartida. Analitzar el tema des de diferents prismes: la seva experiència personal, els mitjans de comunicació, analitzant el racisme, des d’una la perspectiva ètica i vivencial.

Promoure el coneixement i la pràctica de l’art, com a una eina eficaç de transformació, canvi social i de creixement personal.

ÀMBIT I CONDICIONS

Preus i reserva

Preu alumne 5 € . Grup mínim 120 €. Reserves: jesteban@santboi.cat

 

 

Anuncis