EDUCAR EN ARQUITECTURA PER UNA ARQUITERA EDUCATIVA


CULTURA I MUSEU/ PROMOCIÓ CULTURAL

EDUCACIÓ PRIMÀRIA I ESO

DESCRIPCIÓ

Fa anys que països com Finlàndia, referents per les seves pràctiques pedagògiques, eduquen a infants, adolescents i a les seves famílies en Arquitectura i Urbanisme. Allà ja coneixen els beneficis, gràcies a la recerca: educar en arquitectura és educar en art, Ciència i Tecnologia, però sobretot, és educar en Civisme, Participació i Democràcia.
A l’inici, el grup classe es divideix en dos subgrups. El primer d’ells treballarà el disseny urbà d’una ciutat ideal des de la representació amb maquetes. I un cop ha acabat, representarà la ciutat de la seva escola. I el segon, paral·lelament, farà el mateix des d’una altra tècnica, el dibuix. Al final de cada representació, té lloc un debat formatiu a partir dels resultats. I a la meitat de sessió, els grups canvien de tècnica.
Al finalitzar l’activitat, tots els alumnes hauran desenvolupat les mateixes activitats, relacionades amb la representació gràfica i volumètrica de l’entorn construït, i la discussió sobre la qualitat arquitectònica i urbanística de les ciutats, també de la seva.

AE x EA

OBJECTIUS

Apropar l’educació en Arquitectura i Urbanisme. Desenvolupar una visió de l’arquitectura i l’urbanisme, des del seu medi ambient històric, social i cultural, que doni eines als alumnes per conèixer, reflexionar, valorar i estimar, però també saber criticar, l’entorn construït. Promoure la creativitat arquitectònica individual i col·lectiva, mitjançant dues tècniques de representació, dibuixos i maquetes, i pràctiques pedagògiques d’inclusió, com són els grups interactius.

ÀMBIT I CONDICIONS

Preu alumne 5 € Grup mínim 100 €.

Reserves: cdalmau@santboi.cat – 936351250

Anuncis