VISITA LA BIBLIOTECA


CULTURA I MUSEU/ BIBLIOTEQUES

BIBLIOTECA MARIA AURÈLIA CAPMANY

EDUCACIÓ INFANTIL – P3, P4, P5

DESCRIPCIÓ:

A partir de l’ésser màgic de la biblioteca, l’AURÈLIUS, s’intenta familiaritzar el nen amb la biblioteca: el què es pot trobar a una biblioteca, què podem fer a una biblioteca, cóm hem d’actuar quan entrem a la biblioteca.

Als cursos de P3 i P4 només es realitza una visita al llarg del curs com a primera presa de contacte amb la biblioteca.

A P5 es proposen 2 visites:

  • 1a- Presa de contacte amb l’equipament.
  • 2a- Trobar llibres que proporcionin informació sobre l’animal que dóna  nom al grup-classe, joc per conèixer els pictogrames, pistes deixades per l’Aurèlius.

OBJECTIUS:

Es pretén posar els nens en contacte amb la biblioteca del seu barri i conèixer el seu fons bibliogràfic i els serveis que ofereix. Al mateix temps, pretén inculcar una actitud respectuosa gràcies al coneixement i comprensió de les normes establertes a la biblioteca, fet que en el futur permetrà una millora de la relació entre les persones usuàries de la biblioteca i fins i tot amb els professionals que hi treballem, així com fer un ús correcte i curós de l’equipament i dels documents.

ÀMBIT I CONDICIONS:

Responsable de l’activitat: Manoli Arànega Garcia

Lloc i telèfon de referència: Biblioteca Maria Aurèlia Capmany.

Tlf. 93 630 64 63

Horari:

  • Matins de dijous de 09:10h a 13:30h
  • Tardes de dilluns a divendres de 15h a 21h.

Assistència a les visites: grup classe amb un màxim de 25 alumnes.

Al llarg de la sessió l’activitat es realitza en petits grups de cinc membres o reunint en algun moment tot el grup classe. Durant les estones que els nens poden descobrir directament es treballa en petits grups. En canvi, la classe treballa de manera conjunta en les estones de diàleg per tal que hi hagi un intercanvi enriquidor i participatiu.

La presència de la mestra és imprescindible i fonamental permet que l’infant relacioni la visita a l’hora que garanteix la continuïtat de l’activitat, ja sigui donant consells o aportant criteris quan toca treballar, proporcionant informacions o fent comentaris en les estones de discussió.

Les visites són un recurs que podeu incorporar a la programació que es duu a terme a l’escola i que us permetrà treballar continguts relacionats amb el món de la lectura i de la biblioteca.

Anuncis