DESCOBRIM LA BIBLIOTECA


CULTURA I MUSEU / BIBLIOTEQUES

BIBLIOTECA MARIA AURÈLIA CAPMANY

EDUCACIÓ PRIMÀRIA – CICLE INICIAL

DESCRIPCIÓ:

El programa Descobrim la biblioteca ofereix l’oportunitat als nens i a les nenes d’endinsar-se d’una manera lúdica i divertida al món de les biblioteques.

A partir de l’ésser màgic de la biblioteca, l’AURÈLIUS, es proposen una sèrie d’activitats als nens i mestres per tal d’aprendre cóm ens hem de comportar i moure dins d’una biblioteca.

Les activitats es reparteixen en una sèrie de visites a la biblioteca distribuïdes al llarg dels  2 cursos del cicle inicial de l’educació primària:

  • 1er de primària: 2 visites (1na el primer trimestre i la 2a el segon trimestre)
  • 2on de primària: 3 visites (1na visita cada trimestre del curs)
  • L’última activitat consisteix en un concurs-subhasta on els nens posen a prova tots els coneixements adquirits.

OBJECTIUS:

Es pretén posar els nens en contacte amb la biblioteca del seu barri i conèixer el seu fons bibliogràfic i els serveis que ofereix. Al mateix temps, pretén inculcar una actitud respectuosa gràcies al coneixement i comprensió de les normes establertes a la biblioteca, fet que en el futur permetrà una millora de la relació entre les persones usuàries de la biblioteca i fins i tot amb els professionals que hi treballem, així com fer un ús correcte i curós de l’equipament i dels documents.

Pel que fa a mestres i educadors, les visites es plantegen com un recurs que podeu incorporar a la programació que es duu a terme a l’escola i que us permetrà treballar continguts relacionats amb el món de la lectura i de la biblioteca. Així doncs, les activitats realitzades us poden servir com a punt de partida i motivació d’un centre d’interès que vulgueu començar o com a continuació d’una feina que ja hagueu iniciat a l’escola.

ÀMBIT I CONDICIONS:

Responsable de l’activitat: Manoli Arànega Garcia

Lloc i telèfon de referència: Biblioteca Maria Aurèlia Capmany. Tlf. 93 630 64 63

Horari:

  • Matins de dijous de 09:10h a 13:30h
  • Tardes de dilluns a divendres de 15h a 21h.

Assistència a les visites: grup classe amb un màxim de 25 alumnes.

Al llarg de la sessió l’activitat es realitza en petits grups de cinc membres o reunint en algun moment tot el grup classe. Durant les estones que els nens poden descobrir directament es treballa en petits grups. En canvi, la classe treballa de manera conjunta en les estones de diàleg per tal que hi hagi un intercanvi enriquidor i participatiu.

La presència de la mestra és imprescindible i fonamental:  permet que l’infant relacioni la visita a l’hora que garanteix la continuïtat de l’activitat, ja sigui donant consells o aportant criteris quan toca treballar, proporcionant informacions o fent comentaris en les estones de discussió.

Les visites són un recurs que podeu incorporar a la programació que es duu a terme a l’escola i que us permetrà treballar continguts relacionats amb el món de la lectura i de la biblioteca.

Anuncis