CLASSE DE RECERCA D’INFORMACIÓ A LA BIBLIOTECA


CULTURA I MUSEU / BIBLIOTEQUES

BIBLIOTECA MARIA AURÈLIA CAPMANY

EDUCACIÓ PRIMÀRIA – SECUNDÀRIA I BATXILLERAT

DESCRIPCIÓ

La biblioteca us proporciona l’espai i els recursos d’informació adequats per tal que pugueu fer una hora de classe completant la informació de la qual disposen els nens sobre un tema concret amb els recursos que hagin utilitzat a la biblioteca.

OBJECTIUS

Es pretén posar els nens en contacte amb la biblioteca del seu barri, conèixer el seu fons bibliogràfic i els serveis que ofereix. Així com a saber utilitzar les eines de recuperació de la informació de la biblioteca (els catàlegs, internet, les obres de referència…) i a saber moure’s dins les seves instal·lacions i prestatges.

ÀMBIT I CONDICIONS

Responsable de l’activitat: Manoli Arànega Garcia

Lloc i telèfon de referència: Biblioteca Maria Aurèlia Capmany.

Tlf. 93 630 64 63

Horari:

  • Matins de dijous de 09:10h a 13:30h
  • Tardes de dilluns a divendres de 15h a 21h.

Assistència a les visites: grup classe amb un màxim de 25 alumnes.

Al llarg de la sessió l’activitat es realitza en petits grups de cinc membres o reunint en algun moment tot el grup classe. Durant les estones que els nens poden descobrir directament es treballa en petits grups. En canvi, la classe treballa de manera conjunta en les estones de diàleg per tal que hi hagi un intercanvi enriquidor i participatiu.

La presència de la mestra és imprescindible i fonamental:  permet que l’infant relacioni la visita a l’hora que garanteix la continuïtat de l’activitat, ja sigui donant consells o aportant criteris quan toca treballar, proporcionant informacions o fent comentaris en les estones de discussió.

Les visites són un recurs que podeu incorporar a la programació que es duu a terme a l’escola i que us permetrà treballar continguts relacionats amb el món de la lectura i de la biblioteca.

Anuncis