REPENSEM LA PAU: CAP A LA NO VIOLÈNCIA


COOPERACIÓ,  SOLIDARITAT I PAU

ACTIVITATS PER A INSTITUTS

ESO (3r i 4t)

grup eirene

 

 

DESCRIPCIÓ

La dinamització de l’activitat anirà a càrrec del Grup Eirene.

Al llarg del taller entendrem que la pau és molt més que l’absència de guerra, implica gaudir d’unes condicions de vida dignes, tenir les necessitats bàsiques cobertes i els DDHH fonamentals no vulnerats.

La violència, per la seva banda, tampoc és un concepte fàcil de definir. Veurem que aquesta no sempre es pot veure de forma directa, i parlarem de com els conflictes poden ser constructius i existeixen moltes alternatives noviolentes i creatives per resoldre’ls, etc.

OBJECTIUS

– Construir i entendre el concepte de conflicte (i pau) i reflexionar sobre les aptituds que adoptem davant d’aquest: com ens sentim? quines habilitats tenim) quines eines i competències fem servir per abordar-lo?

– Definir i visualitzar exemples actuals que reflecteixin la cultura de la violència i pensar com es poden articular les estratègies per elaborar una cultura de pau, de consens, de conciliació i de diàleg.

– Potenciar el pensament, l’actitud critica, els valors que poden servir per emprendre accions que promoguin i fomentin la cultura de pau, la solidaritat, els espais on trobar-se i identificar-se.

– Canalitzar les motivacions de cooperació i solidaritat que puguin sorgir de l’alumnat a través d’iniciatives de Grup Eirene o d’iniciatives dels propis alumnes o del professorat després de l’acció.

– Potenciar la consciència de responsabilització de cadascú en la construcció d’un món millor.

ÀMBIT I CONDICIONS

Es recomana la presència del professorat.

  • Durada: 1h
  • Dates i hora: a convenir amb cada centre.
  • Lloc: aula
  • Activitat gratuïta
  • Sol·licitud de l’activitat: poseu-vos en contacte amb Marina Aguilar.
  • Torre del Sol Telf. 93 6351200 (ext. 144)

• Correu electrònic: sensibilitzaciocooperacio@santboi.cat

 

Anuncis