DRETS HUMANS, PROCESSOS MIGRATORIS I ACOLLIDA. “LA ÚLTIMA FRONTERA”


COOPERACIÓ, SOLIDADARITAT I PAU

ACTIVITATS PER A ESCOLES I PER INSTITUTS

EDUCACIÓ PRIMÀRIA(5è i 6è) ESO I ADULTS

DESCRIPCIÓ

L’activitat la durà a terme el mateix Roland Fosso, autor del llibre “La última frontera”*.

A partir del llibre “La última frontera” de Roland Fosso, es dinamitzarà un debat amb l’alumnat i l’autor, protagonista del llibre, en què se li podran fer preguntes de la seva experiència. Així, extraurem conclusions i empatitzarem respecte els processos d’immigració, de desplaçament o refugi, les causes que els provoquen, els perills del viatge, les dificultats en la integració en el nou país d’acollida. També parlarem dels drets humans, de la seva importància per salvaguardar la vida digna de totes es persones.

*Dos anys, set mesos i divuit dies és el que va tardar Roland Fosso des que va sortir de casa seva, al Camerun, fins que va saltar la tanca de Melilla. Des de fa nou anys, viu a Sant Boi de Llobregat, on el fet d’entrenar a futbol amb l’equip del barri de Casablanca el va ajudar a conèixer gent. El seu interès a formar part com un més de la societat on viu el va fer participar en moltes activitats culturals de la ciutat, com els gegants o com a Rei Baltasar a la cavalcada de reis. “La última frontera” és el llibre escrit per ell mateix on explica el seu viatge creuant dotze països africans fins a aconseguir saltar la tanca en el seu cinquè intent.

OBJECTIUS

– Conèixer, mitjançant un testimoni real, els motius pels quals una persona decideix migrar, desplaçarse o refugiar-se a un altre indret i conèixer els perills i els obstacles que es poden trobar pel camí.

– Generar una actitud contrària als prejudicis, fomentant el respecte, l’acceptació i la cultura de pau.

– Defensar la necessitat i l’aplicació dels drets humans en tots els àmbits de la vida personal i social, sense cap tipus de discriminació.

– Empatitzar amb les persones menys afavorides i valorar més el que tenim.

ÀMBIT I CONDICIONS

Es recomana la presència del professorat.

  • Durada: 1 hora
  • Dates i hora: a convenir amb cada centre.
  • Lloc: a l’aula
  • Activitat gratuïta
  • Sol·licitud de l’activitat: poseu-vos en contacte amb Marina Aguilar.
  • Torre del Sol Telf. 93 6351200 (ext. 144)
  • Correu electrònic: sensibilitzaciocooperacio@santboi.cat

la última frontera Sin título

Anuncis