SOLUCIONEM ELS CONFLICTES EN PAU


COOPERACIÓ, SOLIDARITAT I PAU

ACTIVITATS PER A ESCOLES

CICLE MITJÀ I SUPERIOR DE PRIMÀRIA

Taller dinamitzat per:

escola de cultura per la pau

DESCRIPCIÓ

Els conflictes formen part de la nostra vida. Totes les persones els vivim i els hem de resoldre, dels més simples i quotidians que vivienciem amb la família o a l’escola, o de més intangibles, com és una guerra. Hi ha eines que ens poden ajudar a entendre’ls i resoldre’ls?

El taller té una durada de 3 sessions d’1h cada una, dinamitzat per personal de l’Escola de Cultura de Pau, i orientat a l’alumnat de Cicle Mitjà i Superior de Primària.

Amb aquest taller senzill i en forma de jocs, procurem donar una pauta bàsica a la resolució de conflictes, element clau per fomentar una cultura de pau a la nostra aula, escola i societat.

 1. A la primera sessió treballarem el conflicte, diferenciant les persones involucrades i el problema que tenen. Les dinàmiques conviden a reflexionar sobre les percepcions del conflicte que té cadascú i les emocions que hi entren en joc.
 2. A la segona sessió tractem de visualitzar les qualitats que tenim totes i tots i els aspectes diversos que podem aportar en el grup. Mirem, també, quins estereotips i prejudicis existeixen al nostre voltant per descobrir que totes i tots som moltes coses alhora (fill/a, germà/na, amiga, estudiant, etc). Això ens ajuda a trobar semblances amb els i les altres i a fer possible el diàleg.
 3. La tercera sessió està orientada a treballar com ens comuniquem i saber recórrer al diàleg quan tenim un conflicte, què ens manca i quines eines ens poden ajudar per millorar-la. Reflexionem, també, sobre els desequilibris de poder que es donen entre les persones implicades en un conflicte.

OBJECTIUS

– Promoure actituds de respecte que permetin transformar els conflictes sense recórrer a la violència. Aprendre que l’ús de la violència no ajuda a transformar els conflictes, i descobrir altres maneres de gestionar-los a través de la confiança, el diàleg i la cooperació.

– Fomentar la cultura de pau com a conjunt de valors, actituds i comportaments que reflexen el respecte a la vida, a l’ésser humà i la seva dignitat. La cultura de pau posa en primer plànol els drets humans, el rebuig a la violència en totes les seves formes i l’adhesió als principis de llibertat, justícia, solidaritat i tolerància, així com la comprensió entre els pobles, els col·lectius i les persones.

ÀMBIT I CONDICIONS

 • Proposem que es faci una sessió per setmana, perquè l’alumnat pugui assimilar la feina feta. Requereix l’acompanyament del professorat.
 • Activitat gratuïta.
 • Dates: ho tria cada centre educatiu.
 • Lloc: a la mateixa escola
 • Horari: ho tria cada centre educatiu.
 • Sol·licitar l’activitat: Poseu-vos en contacte amb Marina Aguilar.
 • Torre del Sol    Tel: 93 6351200 (ext. 144)
 • Correu electrònic: sensibilitzaciocooperacio@santboi.cat

 

Anuncis