PROGRAMA SANTBOISÀ, ESTUDI OBESITAT INFANTIL


PROGRAMA SANTBOISÀ, ESTUDI OBESITAT INFANTIL

BENESTAR / SALUT COMUNITÀRIA

EDUCACIÓ INFANTIL (P3, P4 I P5) I FAMÍLIES

DESCRIPCIÓ

Al nostre municipi tenim un elevat índex d’obesitat i sobrepès infantil, i és considerada la nova epidèmia del segle XXI segons l’OMS. SantBoiSà, és un programa d’intervenció comunitària de promoció de la salut mitjançant l’adquisició i potenciació dels hàbits saludables, i com a línia d’actuació prioritària està la prevenció de l’obesitat i el sobrepès infantil.

Dins d’aquest programa realitzem un estudi de la prevalença de l’obesitat infantil entre els nens i nenes escolaritzats al municipi: al curs 2014-2015 es va realitzar l’estudi (mostra representativa) dels infants de P-3 d’11 escoles. El curs actual 2016-2017 s’ha realitzat l’estudi dels infants de P3 i P4 de 16 escoles. El curs 2017 -2018 volem arribar a totes les escoles, i fer l’estudi entre els infants de P3, P4 i P5.

L’estudi consta de prendre els valors antropomètrics: de pes, alçada i circumferència de cintura dels infants, i fer enquestes d’hàbits saludables als pares i mares de l’infants, per a tenir una visió global dels estils de vida de les famílies.

OBJECTIUS

Conèixer el percentatge o índex d’excés de pes i obesitat infantil al municipi en un curs escolar determinat, i seguir l’evolució d’aquestes xifres als següents anys.

Conèixer els hàbits i estils de vida dels infants i de les seves famílies.

 

ÀMBIT I CONDICIONS

Durant el primer trimestre es contacta amb les Escoles del municipi, per a convidar-les a participar en l’Estudi, un cop han acceptat, es coordina amb elles les reunions, dates i dies per a realitzar les accions.

Departament de Salut Comunitària

Rosé Soler

mail: rsoler@santboi.cat

telèfon: 93.635.12.00 ext 140

Edifici Can Jordana, c/ Ebre 27

 

Anuncis