CLASSE SENSE FUM


BENESTAR / SALUT COMUNITÀRIA

PRIMER I SEGON ESO

DESCRIPCIÓ

“Classe sense fum” és un programa de prevenció del tabaquisme adreçat a l’alumnat de 1r i 2n curs d’educació secundària obligatòria. El programa parteix del compromís de tot un grup classe de no fumar durant un període de temps no inferior als sis mesos dins del curs escolar. Al llarg d’aquest període, el professor o professora reforça regularment la decisió dels alumnes fent un seguiment del compliment del seu compromís. El manteniment del compromís es basa en la responsabilitat i la confiança mútua. Un grup classe perd la possibilitat d’accedir als premis si més del 10% del seu alumnat trenca el compromís de no fumar. Paral·lelament, els grups participants han d’elaborar un eslògan o un vídeo amb continguts relacionats amb la prevenció del tabaquisme. Mantenir el compromís i elaborar l’eslògan o el vídeo donen dret a rebre un petit premi de reconeixement a la participació i a poder accedir a altres premis.

Bases del concurs, premis, i altre informació d’interès: http://xtec.gencat.cat/ca/comunitat/salutescola/classesensefum/

OBJECTIUS

El programa “Classe sense fum” s’orienta a l’assoliment dels objectius següents:

Evitar que l’alumnat participant comenci a fumar.

Animar l’alumnat que ja hagi començat a experimentar amb el tabac a abandonar-ne el consum.

Implicar l’alumnat en la realització d’una activitat creativa conjunta relacionada amb la prevenció del consum de tabac.

Contribuir a desnormalitzar el consum de tabac entre la població adolescent.

ÀMBIT I CONDICIONS

Es requereix la implicació del tutor/a.

Els centres escolars interessats en gaudir d’aquest programa , que du a terme l´Agència de Salut Pública de Catalunya , cal que es posin en contacte amb el Departament de Salut Comunitària de l’Ajuntament, per tal de fer els tràmits pertinents per poder organitzar i coordinar les demandes.

On adreçar-se:

Departament de Salut Comunitària

Roser Ros

mail: rros@santboi.cat

Tel. 936351200 ext. 388

Edifici Can Jordana

C/Ebre 27

 

Anuncis