“LA COSECHA DEL ARCOIRIS”


CICLE SUPERIOR DE PRIMÀRIA I ESO

DESCRIPCIÓ

Des de l’Associació de Persones amb Discapacitat Tots Som Santboians proposem als grups de cicle superior de primària i d’ESO de la ciutat una activitat d’una hora de durada sobre un capítol del llibre editat per l’associació “La Cosecha del Arcoiris”. Per què no pot algú amb cadira de rodes viatjar en zèppelin mentre viu una gran aventura a un món Steampunk? O per què una persona amb discapacitat visual no pot recórrer valls i muntanyes d’una terra fantàstica on elfs i dragons dominen l’art de la màgia? La resposta és sí. Les persones amb discapacitat (o amb capacitats diverses) també poden fer-nos viure emocionants aventures! El llibre és una compilació de 17 relats en llengua castellana, de diferents gèneres de ficció (fantasia, terror, thriller, steampunk, entre d’altres) que tenen com a protagonistes persones amb algun tipus de discapacitat adreçats a un públic adolescent, jove i adult.
L’activitat proposada serà la dinamització d’un debat on treballarem l’expressió de sentiments i emocions, el compartir els plantejaments de futur propis o de col·lectiu i el trencament amb les idees preconcebudes, estereotips o falsos mites. Aquest treball es durà a terme a través d’un capítol proposat del llibre. Val a dir que tots els relats del llibre “La Cosecha del Arcoiris” tenen una finalitat didàctica i el tutor/professor de cada grup pot escollir el capítol que li sembla més interessant per a realitzar l’activitat. Des de l’entitat proposem el treball en torn d’un d’aquest dos capítols “Nieve en el Sáhara” o “Llaveros”, ja que creiem que s’escauen al treball dels objectius proposats i a la dinàmica de debat/reflexió prevista.

OBJECTIUS

– Treballar l’expressió de sentiments i emocions dels adolescents i joves
– Trencar amb els estereotips i els falsos mites construïts entorn a les discapacitats
– Reflexionar sobre els reptes de futur propis o col·lectius

ÀMBIT I CONDICIONS

Els horaris i dates serien pactades amb cada centre. L’activitat es planteja amb un format de debat distés d’una hora de durada.
La presència del professorat la trobem indispensable, ja que aquesta activitat pot oferir més informació al mateix sobre els alumnes.
Responsable de l’activitat: Aida Leal (coordinadora Tots Som Santobians)

– Telf. 936 540 800

Correu electrònic: totsomsantboians@gmail.com

 

Anuncis