ARS MEDICA


CULTURA I MUSEU

MUSEU DE SANT BOI

TALLERS

ESO, BATXILLERAT, CF INFERMERIA

OBJECTIU

Conèixer les termes romanes, tant en les seves funcions terapèutiques, com tècniques o socials. Analitzar, com el control que van desenvolupar els romans de l’aigua, tant a nivell tècnic com mèdic, va permetre augmentar considerablement l’esperança de vida de les persones.

Emmarcar la tasca dels professionals mèdics de l’època romana. Explicarem com eren els hospitals, la pràctica sanitària, com eren les cures d’infermeria a l’època, quins productes i materials tenien al seu abast, …

Mostrar als alumnes les bases terapèutiques dels banys termals i els principis de la fitoterapia, com una mostra de les teràpies alternatives que s’estan utilitzant actualment, però que tenen una base en el llegat de l’antiga Roma.

CONTINGUT

En primer lloc es realitzaria una visita a les termes, on s’explicaria in situ l’origen i l’evolució del termalisme. Així com es realitzava el procés del bany en un espai termal romà. Després es realitzaria una visita a l’exposició Ars Medica, que es pot visitar a les mateixes termes.

Continuaríem amb una breu visita al museu de Can Barraquer, on veuríem diferents artefactes arqueològics vinculats al món termal. Per finalitzar, amb una mostra de productes, de com podria ser el maletí d’un professional de la medicina en època romana, i com usaven aquests productes.

MATERIAL DE SUPORT

Reproduccions d’un maletí mèdic romà.

Preus vigents fins al 31-12-15 a partir del 01-01-16 pot haver un increment respecte l’IPC

5 € per persona / 85 € grup mínim

RESERVA D’ACTIVITATS I SERVEIS

MUSEU DE SANT BOI DE LLOBREGAT

Adreça: Can Barraquer, C/ Pont, 7 (08830 – Sant Boi de Llobregat)

Tel.  936 351 250

Horari: de dimarts a divendres de 9:00 a 14:00

Telèfon: 936 351 250

Anuncis